Ruta dels 400 Anys

 

La Ruta dels 400 anys va d'Oristà a Lluçà, té 17,5 Km de distància i 570 m de desnivell acumulat. Aquesta ruta va sorgir fruit de la commemoració dels 400 anys de creació de la Sotsvegueria del Lluçanès.

Aquesta ruta uneix, a través dels camins ramaders i rals del Lluçanès, els pobles d'Oristà i Lluçà, dues poblacions molt rellevants en l'època del naixement oficial del Lluçanès, l'any 1611. Aquesta ruta fa ús, en bona part, de la Xarxa de Camins Ramaders del Lluçanès. Al llarg del recorregut es van succeint indrets i elements emblemàtics del territori, com és el cas de La Torre d'Oristà, Creu Moixó, La Ramada Encantada, Santa Creu de Jutglar, les Goles de Fumanya, el Torrent i Pantà de Garet, i Santa Maria de Lluçà, entre d'altres. Per tal de garantir-ne el seguiment, a banda de l'existència d'un llibre-ressenya i de la georeferenciació o tracks, també s'han realitzat marques de pintura de color groc sobre el territori i s'han col·locat alguns elements de senyalització vertical en els punts més conflictius.

La Ruta dels 400 anys es converteix, així, en una excusa perfecta per gaudir del Lluçanès, del seu entorn preservat i rural, però també de la seva història, tradicions i cultura.

 

Kilòmetres: 17,5
Desnivell: 570 m
Material: S'ha editat un llibre tipus ressenya que es pot adquirir a l’Oficina de Turisme de Prats de Lluçanès, Monestir de Lluçà, Oristà i Consorci del Lluçanès

Comparteix

app municipal

Recordeu que teniu a la vostra disposició l'app gratuïta de Prats de Lluçanès per a telèfons mòbils i tauletes digitals en sistema IOS i Android.

Descarregueu-vos-la i estigueu al dia de tota la programació i informació del nostre poble!