Santuari de Lurdes

Lurdes de Prats
La figura blanca i discreta del santuari de Lurdes és omnipresent des de qualsevol punt del Lluçanès. Situat en un lloc privilegiat, des del seu mirador es divisa tot l'altiplà, de la mateixa manera que des de quasi tot l'altiplà s'albira el santuari. Segurament, no hi ha indret millor per contemplar els canvis que les estacions imposen al paisatge. Es tracta d'una capella edificada el 1881. La féu construir, en acció de gràcies, el reverend Sebastià Obradors, el qual s'havia guarit de greus malalties després d'encomanar-se a la verge apareguda a la població francesa de Lurdes.

 

Santuari de Lurdes de PratsEdificat l'any 1881 i ampliat l'any 1958, és un dels monuments més visitats de tots els pradencs. Des de la seva balconada a 741 metres es pot contemplar una de les panoràmiques més boniques de la comarca del Lluçanès. Durant els últims anys, i gràcies a l'esforç desinteressat de molts particulars, ha estat millorat tot el seu entorn. Al seu interior, s'hi venera la Mare de Déu de Lurdes, objecte d'una gran devoció local. A la volta de l'absis hi ha unes pintures murals dels artistes Ramon Noé i Antoni Cortada. Cortada, natural de Prats de Lluçanès, hi és pintat representant un malalt que suplica a la verge. Lurdes, és la primera capella d'Espanya dedicada a la Mare de Déu de Lurdes.

 

 

 

Comparteix

app municipal

Recordeu que teniu a la vostra disposició l'app gratuïta de Prats de Lluçanès per a telèfons mòbils i tauletes digitals en sistema IOS i Android.

Descarregueu-vos-la i estigueu al dia de tota la programació i informació del nostre poble!